0031 514 541 467+31633435324info@turfskip.com

Akkrum

Akkrum is goed bereikbaar vanuit het “Prinses Margrietkanaal” via de “Boorne” alsmede vanaf het “Sneekermeer via de “Meinesloot”. De naam is te danken aan het feit dat “Akkrum” in een bocht (A-krom) aan de “Boorne” is ontstaan. In deze plaats is F.H. Kuipers geboren, die in 1866 naar Amerika emigreerde en daar een vermogende man werd. Tijdens een bezoek aan zijn geboorteplaats werd hij enorm overweldigd door de heersende armoede en ellende en heeft een stichting opgericht en het armenhuis “Coopersbrug” laten bouwen. Een ander monument met een uiterst indrukwekkende tuinkoepel vindt u bij het gebouw “Welgelegen”, dat destijds een opvangtehuis was voor alleenstaande dames, afkomstig uit een goed Fries oudershuis. Het terras van het hotel-cafĂ©-restaurant “Goerres” biedt u een prima overzicht over het alledaagse doen en laten van deze gezellige kleine plaats. De plaats is tegelijkertijd ook de poort naar de populaire Turfroute.

Evenementen

  • Kampioenschap touwzwaaien
  • Kampioenschap mastklimmen

Bezienswaardigheden:

  • Huize “Coopersbrug” 
  • Huize “Welgelegen”
  • Kerk met orgel die u echt gezien moet hebben, een preekstoel, een herenbank en 4 fraai beschilderde glasramen uit 1761.
  • Oversteek van de snelweg A6 per boot

Informatie voor de schipper:

Een doorvaart door het centrum is helaas niet meer mogelijk. U vindt voldoende ligplaatsen aan de “Meinesloot” van waaruit het centrum goed te voet bereikbaar is. Nabij het centrum zijn in de passantenhaven slechts enkele ligplaatsen beschikbaar. Let op bij de doorvaart onder de bruggen! De doorvaarten zijn gedeeltelijk niet of slecht zichtbaar of – zoals bij de spoorbrug die eigen doorvaartijden heeft – uitermate smal. Een highlight is natuurlijk de oversteek van de snelweg A6!!! Het bevaren van de “Turfroute” kan vanaf “Oldeboorn” alleen met schepen met een geringe diepgang en een geringe opbouwhoogte geschieden. Indien aan alle eisen is voldaan, wordt de volkomen rustige reis een pakkende belevenis.

Miranda Kamphuis,

Vorig jaar september met onze bus 3 nachten gelogeerd. Schone sanitair en mooie plekken. Verzorgd en met liefde bij gehouden. Gastvrij en fijne ongedwongen sfeer. Ik geef liever 1 ster zodat deze parel verborgen blijft. Maar dat zou niet eerlijk zijn. Aanrader dus !

jeroen iedema,

Prachtige sloep gehuurd en leuke route gevaren. Een heerlijke dag gehad. Een piepklein topje voor de mevrouw die 's ochtends ons uitleg gaf....probeer eens een glimlach...kost niets en doet veel.

Gerrit Wensink,

Wij hebben erg genoten hier en de honden hadden het hier ook naar hun zin . Mooie uitlaatplek over de dijk daar konden ze heerlijk rennen. We komen hier graag nog eens terug.

Micha Wissink,

Keurige boot. Top service. En dankzij deze nette boot een top vakantie gehad. Dank jullie wel #turfskip. Tot volgend jaar.

Bjorn Hofstede,

We hadden onze tent verkocht! ja wat nu tuurlijk turfskip bellen en ja deze hadden de pollux liggen. Als gezin van 2 volwassenen en 2 Kids van 7 en 1,5 jaar hebben we van 1 aug tot 5 aug deze boot gehuurd. Bij aankomst werden we vriendelijk geholpen door de eigenaar die ons de boot volledig uitlegde. Daarna zijn we vertrokken wat een super ervaring. De pollux was van alle gemakken voorzien. Bij terugkomst werden we weer netjes ontvangen. We zijn zeer tevreden en komen graag terug. Bij dit mooie familie bedrijf

Geen producten in je winkelmand.