0031 514 541 467+31633435324info@turfskip.com

Balk

Het 3800 inwoners tellende dorpje heeft zijn naam te danken aan een balk die over het riviertje “De Luts” lag en waarmee men met droge voeten aan de andere kant kwam. Het dorpje floreerde tussen 1500 en 1800 door de handel met zuivelproducten. In deze tijd zijn ook het stadhuis (1615) en enkele mooie huizen met fraaie trap- en klokgevels in het historische centrum ontstaan, dat trouwens onder monumentenzorg valt. Door de vaste spoorbrug kunnen alleen schepen met een opbouwhoogte van max. 2 meter het centrum passeren en vervolgens door één van de grootste Friese bosgebieden varen.

Bezienswaardigheden:

  • Stadhuis in een renaissance stijl van 1615
  • Gereformeerde Kerk (1728)
  • Rooms-Katholieke Sint-Ludgeruskerk met imposant altaar
  • Postgebouw (1878) tegenover het stadhuis
  • Monument van de predikant “Herman Gorter”, architect en dichter

Informatie voor de schipper:

De max. doorvaarthoogte door het centrum is 2 meterLet op! Grote schepen kunnen in de buurt van de vaste brug niet omkeren.Ligplaatsen zijn te vinden in de jachthaven direct bij de dorpsingang

familie Osterloh,

geweldig familie bedrijf met super mooie schepen. we hebben al diverse schepen mogen huren. en allemaal even netjes en fijn om mee weg te mogen. ook de ontvangst is altijd even vriendelijk door de mensen van dit geweldige bedrijf. wij kijken elk jaar weer uit dat we mogen afvaren. hopelijk is het snel weer voorjaar dat we dit jaar met de mooie ''triton´ weg mogen. wij hebben er al weer zin in!! jullie service is top. veel lof voor dit bedrijf en wij promoten dit dan ook graag bij andere die een vaar vakantie willen boeken.

jeroen iedema,

Prachtige sloep gehuurd en leuke route gevaren. Een heerlijke dag gehad. Een piepklein topje voor de mevrouw die 's ochtends ons uitleg gaf....probeer eens een glimlach...kost niets en doet veel.

Gerrit Wensink,

Wij hebben erg genoten hier en de honden hadden het hier ook naar hun zin . Mooie uitlaatplek over de dijk daar konden ze heerlijk rennen. We komen hier graag nog eens terug.

Micha Wissink,

Keurige boot. Top service. En dankzij deze nette boot een top vakantie gehad. Dank jullie wel #turfskip. Tot volgend jaar.

Bjorn Hofstede,

We hadden onze tent verkocht! ja wat nu tuurlijk turfskip bellen en ja deze hadden de pollux liggen. Als gezin van 2 volwassenen en 2 Kids van 7 en 1,5 jaar hebben we van 1 aug tot 5 aug deze boot gehuurd. Bij aankomst werden we vriendelijk geholpen door de eigenaar die ons de boot volledig uitlegde. Daarna zijn we vertrokken wat een super ervaring. De pollux was van alle gemakken voorzien. Bij terugkomst werden we weer netjes ontvangen. We zijn zeer tevreden en komen graag terug. Bij dit mooie familie bedrijf

Geen producten in je winkelmand.