0031 514 541 467+31633435324info@turfskip.com

Blokzijl


Blokzijl werd in de 15e eeuw als blokhuis aan de sluis opgericht. Tussen 1581 en 1588 ontstond er een schans en in 1590 kreeg “Blokzijl” een eigen stadswapen. Pas in 1672 gaf “Willem van Oranje” stadsrechten aan dit plaatsje, nadat hij de bisschoppen van Keulen verdreven had. In deze tijd leefde hier een vrouw, die “Kaatje” genoemd werd. Ze was kokkin en experimenteerde met kruiden bij de bereiding van vis en eend. Het viersterrenrestaurant “Kaatje bij de Sluis”” werd naar haar benoemd. Tijdens de florerende tijd rondom 1650 beschikte “Blokzijl” over een aanzienlijke vloot walvisvangers, die onder de naam “Groenlandische Companie” de zeeën doorstak. Vandaag de dag bekoort dit authentieke, 1200 inwoners tellende plaatsje door de gezellige sfeer. Zo zit u bijvoorbeeld ontzettend mooi aan een café direct aan de sluis. Daar kunt u onder het genot van een kopje koffie genieten van de gezellige drukte aan de sluis en de haven.

Bezienswaardigheden:

  • “N.H-Kerk” (1607-1630), de eerste protestante kerk van Nederland
  • Stadcentrum via de sluis

Informaties voor de schipper:

U vindt de mooiste ligplaatsen bij de zwemsteigers in de havenkolk, waar u ’s avonds het licht van het stad silhouet kunt bewonderen.

Evenementen:

  • Muziekfestijn, 3e weekend in mei
  • Feestdagen, 3e weekend in juni
Miranda Kamphuis,

Vorig jaar september met onze bus 3 nachten gelogeerd. Schone sanitair en mooie plekken. Verzorgd en met liefde bij gehouden. Gastvrij en fijne ongedwongen sfeer. Ik geef liever 1 ster zodat deze parel verborgen blijft. Maar dat zou niet eerlijk zijn. Aanrader dus !

jeroen iedema,

Prachtige sloep gehuurd en leuke route gevaren. Een heerlijke dag gehad. Een piepklein topje voor de mevrouw die 's ochtends ons uitleg gaf....probeer eens een glimlach...kost niets en doet veel.

Gerrit Wensink,

Wij hebben erg genoten hier en de honden hadden het hier ook naar hun zin . Mooie uitlaatplek over de dijk daar konden ze heerlijk rennen. We komen hier graag nog eens terug.

Micha Wissink,

Keurige boot. Top service. En dankzij deze nette boot een top vakantie gehad. Dank jullie wel #turfskip. Tot volgend jaar.

Bjorn Hofstede,

We hadden onze tent verkocht! ja wat nu tuurlijk turfskip bellen en ja deze hadden de pollux liggen. Als gezin van 2 volwassenen en 2 Kids van 7 en 1,5 jaar hebben we van 1 aug tot 5 aug deze boot gehuurd. Bij aankomst werden we vriendelijk geholpen door de eigenaar die ons de boot volledig uitlegde. Daarna zijn we vertrokken wat een super ervaring. De pollux was van alle gemakken voorzien. Bij terugkomst werden we weer netjes ontvangen. We zijn zeer tevreden en komen graag terug. Bij dit mooie familie bedrijf

Geen producten in je winkelmand.