0031 514 541 467+31633435324info@turfskip.com

Bolsward

Bolsward opgericht in 713, heeft zijn ontstaan te danken aan de ligging aan het riviertje “Marne”, een voormalig armpje van de toenmalige “Middelzee”. Door de actieve handelsgeschiedenis werd deze stad, die in 1455 stadsrechten heeft verkregen, lid van de “Hanse”. In het historische stadcentrum, die omgeven is door een huidig nog bewoonde stadsmuur uit de 13e eeuw, zijn nog veel stille getuigen van de gebeurtenisrijke geschiedenis te vinden. Zo is het bijvoorbeeld ontzettend leuk om door de kleine en kronkelige steegjes te wandelen en in één van de gezellige cafés te vertoeven om de fraai versierde gevels van de oude huizen te bewonderen. Met de boot komt u bijna tot aan het stadcentrum van deze bijzondere stad, die bekend is door de “Elfstedentocht”.

Informaties voor de schipper:

Via de “Bolswarderzeilvaart” komt men naar de haven van “Bolsward”. Het vaarwater is tamelijk smal, waardoor het bij tegenverkeer af en toe krap kan worden. Voor de stad moet men de brug over de snelweg passeren en daarbij letten op de bedieningstijden. Helaas is er geen wachtsteiger aanwezig. Direct achter de brug vindt u in de kolk diverse afmeerplaatsen en sanitaire voorzieningen. Voor boten (opbouwhoogte tot 2,4 meter en een diepgang tot 1,2 meter) is er langs de oude stadsmuur een doorvaart naar “Harlingen” en “Leeuwarden.

Bezienswaardigheden:

  • “Martinikerk” (1146-1466) met een kansel uit 1662.
  • Ruïne van de “Boererkerk”, 13e eeuw
  • Stadhuis “Gijsbert Japikshuis” (1615), gebouwd in de renaissance stijl en voorzien van een rococo gevel (1768).
  • “Sonnema Berenburg”, distilleerderij
  • “Us Heit”, brouwerij

Evenementen:

  • “Elfsteden”, fietstocht op 2e Pinksterdag 
  • “Heamiel”, Oogstfeest in het laatste weekend in juni 
  • “Bolletongersdei”, kermis op de 1e donderdag in oktober
Miranda Kamphuis,

Vorig jaar september met onze bus 3 nachten gelogeerd. Schone sanitair en mooie plekken. Verzorgd en met liefde bij gehouden. Gastvrij en fijne ongedwongen sfeer. Ik geef liever 1 ster zodat deze parel verborgen blijft. Maar dat zou niet eerlijk zijn. Aanrader dus !

jeroen iedema,

Prachtige sloep gehuurd en leuke route gevaren. Een heerlijke dag gehad. Een piepklein topje voor de mevrouw die 's ochtends ons uitleg gaf....probeer eens een glimlach...kost niets en doet veel.

Gerrit Wensink,

Wij hebben erg genoten hier en de honden hadden het hier ook naar hun zin . Mooie uitlaatplek over de dijk daar konden ze heerlijk rennen. We komen hier graag nog eens terug.

Micha Wissink,

Keurige boot. Top service. En dankzij deze nette boot een top vakantie gehad. Dank jullie wel #turfskip. Tot volgend jaar.

Bjorn Hofstede,

We hadden onze tent verkocht! ja wat nu tuurlijk turfskip bellen en ja deze hadden de pollux liggen. Als gezin van 2 volwassenen en 2 Kids van 7 en 1,5 jaar hebben we van 1 aug tot 5 aug deze boot gehuurd. Bij aankomst werden we vriendelijk geholpen door de eigenaar die ons de boot volledig uitlegde. Daarna zijn we vertrokken wat een super ervaring. De pollux was van alle gemakken voorzien. Bij terugkomst werden we weer netjes ontvangen. We zijn zeer tevreden en komen graag terug. Bij dit mooie familie bedrijf

Geen producten in je winkelmand.