0031 514 541 467+31633435324info@turfskip.com

Giethoorn

Giethoorn was ooit een door Zuideuropeanen opgerichte veenkolonie en was vele eeuwen afgesloten van de rest van de wereld. Omdat de oerbewoners geitenhoorns bij de bouw van hun onderkomen vonden, noemden ze de plaats “Giethoorn”. Deze 750 jaar oude plaats herinnert op kleine schaal aan het zogenaamde “Spreewaldgebied” in Duitsland. Om deze plaats te bezoeken, meert u af op het hoofdkanaal en laat u zich met een fluisterbootje door de schilderachige idylle schipperen. Hoewel het er uitziet als een groot openlucht museum, is dit een geheel functionerende plaats met kerk, winkels, restaurants en een “Punter Werf”. Nog steeds worden hier de typerende boten van deze regio gebouwd, waarmee niet alleen toeristen maar ook vrachten over het water worden getransporteerd. Tijdens de zomermaanden telt deze plaats tot één miljoen bezoekers.

Bezienswaardigheden:

  • de gehele plaats

Informaties voor de schipper:

Als u wilt overnachten, kunt u in de jachthaven ten westen van het kanaal afmeren.

U wordt echter aangeraden om maar voor enkele uren te blijven. Hiervoor kunt u in het hoofdkanaal langs de meerpalen voor de beroepsvaart afmeren. Daarna kunt u naar de “Beulaker” of de “Belterwijde” varen. Deze plekken liggen maar enkele kilometers verder weg en hier kunt u genieten van een heerlijke rust.

Miranda Kamphuis,

Vorig jaar september met onze bus 3 nachten gelogeerd. Schone sanitair en mooie plekken. Verzorgd en met liefde bij gehouden. Gastvrij en fijne ongedwongen sfeer. Ik geef liever 1 ster zodat deze parel verborgen blijft. Maar dat zou niet eerlijk zijn. Aanrader dus !

jeroen iedema,

Prachtige sloep gehuurd en leuke route gevaren. Een heerlijke dag gehad. Een piepklein topje voor de mevrouw die 's ochtends ons uitleg gaf....probeer eens een glimlach...kost niets en doet veel.

Gerrit Wensink,

Wij hebben erg genoten hier en de honden hadden het hier ook naar hun zin . Mooie uitlaatplek over de dijk daar konden ze heerlijk rennen. We komen hier graag nog eens terug.

Micha Wissink,

Keurige boot. Top service. En dankzij deze nette boot een top vakantie gehad. Dank jullie wel #turfskip. Tot volgend jaar.

Bjorn Hofstede,

We hadden onze tent verkocht! ja wat nu tuurlijk turfskip bellen en ja deze hadden de pollux liggen. Als gezin van 2 volwassenen en 2 Kids van 7 en 1,5 jaar hebben we van 1 aug tot 5 aug deze boot gehuurd. Bij aankomst werden we vriendelijk geholpen door de eigenaar die ons de boot volledig uitlegde. Daarna zijn we vertrokken wat een super ervaring. De pollux was van alle gemakken voorzien. Bij terugkomst werden we weer netjes ontvangen. We zijn zeer tevreden en komen graag terug. Bij dit mooie familie bedrijf

Geen producten in je winkelmand.