0031 514 541 467+31633435324info@turfskip.com

Harlingen

Harlingen is de enige getijdehaven in Friesland. In tegenstelling tot alle anderen “Elf Steden” merkt u hier nog de hartslag van een echte havenstad. Van hieruit varen de veerboten naar “Vlieland” en “Terschelling”. In de visserijhaven is nog een actieve vloot van Harlinger vissers en een groot gedeelte van de “bruine vloot” begint de reis richting de eilanden of naar het IJsselmeer vanaf deze drukke plaats. Het meest interessante is de “Noorderhaven”, omringd door gerestaureerde pakhuizen, waarin de boten te maken hebben met tot 2 meter getijdeverschil. Ongeveer 500 monumenten zijn getuigen van de rijke geschiedenis van deze stad, die, zittend in één van de gezellige cafés, te bezichtigen zijn.

Informaties voor de schipper:

De mooiste ligplaatsen vindt u in de Noorderhaven, de mooiste en getijde-afhankelijke haven. Indien u geen ligplaats meer kunt vinden aan de zwemsteigers dient u in ieder geval voldoende lang touwwerk en goede fenders aan boord te hebben!!

Bezienswaardigheden:

  • Sculptuur van “Anton Wachter”, hoofdpersoon in de boeken van de schrijver “Simon Vestdijk”
  • Monument van de zeeheld “Tjerk Hiddes de Vries”
  • Standbeeld van de Portugese edelman “Caspar di Robbes”
  • “Harlinger Aardewerk” museum
  • “t Coopmanshuis”
  • “Het Hannemahuis”, een expositie over de thema’s zilver, tegeltjes en loodswezen

Evenementen:

  • “Lanenkaatsen” 3e week in juni
  • Visserijdagen, eind augustus
familie Osterloh,

geweldig familie bedrijf met super mooie schepen. we hebben al diverse schepen mogen huren. en allemaal even netjes en fijn om mee weg te mogen. ook de ontvangst is altijd even vriendelijk door de mensen van dit geweldige bedrijf. wij kijken elk jaar weer uit dat we mogen afvaren. hopelijk is het snel weer voorjaar dat we dit jaar met de mooie ''triton´ weg mogen. wij hebben er al weer zin in!! jullie service is top. veel lof voor dit bedrijf en wij promoten dit dan ook graag bij andere die een vaar vakantie willen boeken.

jeroen iedema,

Prachtige sloep gehuurd en leuke route gevaren. Een heerlijke dag gehad. Een piepklein topje voor de mevrouw die 's ochtends ons uitleg gaf....probeer eens een glimlach...kost niets en doet veel.

Gerrit Wensink,

Wij hebben erg genoten hier en de honden hadden het hier ook naar hun zin . Mooie uitlaatplek over de dijk daar konden ze heerlijk rennen. We komen hier graag nog eens terug.

Micha Wissink,

Keurige boot. Top service. En dankzij deze nette boot een top vakantie gehad. Dank jullie wel #turfskip. Tot volgend jaar.

Bjorn Hofstede,

We hadden onze tent verkocht! ja wat nu tuurlijk turfskip bellen en ja deze hadden de pollux liggen. Als gezin van 2 volwassenen en 2 Kids van 7 en 1,5 jaar hebben we van 1 aug tot 5 aug deze boot gehuurd. Bij aankomst werden we vriendelijk geholpen door de eigenaar die ons de boot volledig uitlegde. Daarna zijn we vertrokken wat een super ervaring. De pollux was van alle gemakken voorzien. Bij terugkomst werden we weer netjes ontvangen. We zijn zeer tevreden en komen graag terug. Bij dit mooie familie bedrijf

Geen producten in je winkelmand.