0031 514 541 467+31633435324info@turfskip.com

Heeg

Heeg werd reeds in 1731 bekend door de palinghandel. Tot aan het begin van de Tweede Wereldoorlog zeilden de “Paling Aken” (18,5 meter lang en 4,5 meter breed) naar Londen om tot 10 ton paling per reis naar de vismarkt van “Billingate” in de buurt van de “Tower Bridge” te brengen. Deze kade werd zodoende ook “Dutch Mooring” genoemd. Om de versheid te garanderen, werden de vloeren van de boten voorzien van koperen platen met gaten erin. Daardoor werden de gevangen vissen met zeewater omspoeld. Één van de originele platbodems ligt nog voor de werf en is niet te overzien. In de directe omgeving vindt u tevens enkele gezellige restaurants en cafés met terrasjes. Bovendien is nog opmerkelijk dat in Heeg de grootste vloot aan jollen en platbodems te vinden is. Door haar ideale ligging (aan het Heegermeer en centraal in het Friese merengebied) is Heeg uitgegroeid tot een van de grotere watersportplaatsen in Fryslân en is het dorp ook een goede uitvalsbasis voor fietsers, wandelaars en natuurliefhebbers.

Bezienswaardigheden:

“Rooms-Katholieke Kerk” uit 1876″Gereformeerde Kerk” uit 1889″de Syl” 12 “Jonas in de Walvis””Haringsmastrijtte”Schoolmeestershuis”Siet u selfs”, kapiteinshuis”De Helling”, houtbouwmuseum

Informaties voor de schipper:

Ongeveer 1500 ligplaatsen liggen rondom deze plaats. De mooiste vindt u aan de stadskade, wiens invaart zeer onoverzichterlijk en aan bakboordzijde ondiep is.In de relatief nieuwe haven ten westen van “Heeg” worden ook overdag ligplaatskosten per persoon berekend.

Evenementen:

  • “Heechspanning” straatfeest op Hemelvaart
  • „Skûtsjesilen”, mei tot september, 2 platbodems bieden een veerdienst tussen Heeg en Balk.
  • “Heechzomerfestival”, live muziek op het strand
familie Osterloh,

geweldig familie bedrijf met super mooie schepen. we hebben al diverse schepen mogen huren. en allemaal even netjes en fijn om mee weg te mogen. ook de ontvangst is altijd even vriendelijk door de mensen van dit geweldige bedrijf. wij kijken elk jaar weer uit dat we mogen afvaren. hopelijk is het snel weer voorjaar dat we dit jaar met de mooie ''triton´ weg mogen. wij hebben er al weer zin in!! jullie service is top. veel lof voor dit bedrijf en wij promoten dit dan ook graag bij andere die een vaar vakantie willen boeken.

jeroen iedema,

Prachtige sloep gehuurd en leuke route gevaren. Een heerlijke dag gehad. Een piepklein topje voor de mevrouw die 's ochtends ons uitleg gaf....probeer eens een glimlach...kost niets en doet veel.

Gerrit Wensink,

Wij hebben erg genoten hier en de honden hadden het hier ook naar hun zin . Mooie uitlaatplek over de dijk daar konden ze heerlijk rennen. We komen hier graag nog eens terug.

Micha Wissink,

Keurige boot. Top service. En dankzij deze nette boot een top vakantie gehad. Dank jullie wel #turfskip. Tot volgend jaar.

Bjorn Hofstede,

We hadden onze tent verkocht! ja wat nu tuurlijk turfskip bellen en ja deze hadden de pollux liggen. Als gezin van 2 volwassenen en 2 Kids van 7 en 1,5 jaar hebben we van 1 aug tot 5 aug deze boot gehuurd. Bij aankomst werden we vriendelijk geholpen door de eigenaar die ons de boot volledig uitlegde. Daarna zijn we vertrokken wat een super ervaring. De pollux was van alle gemakken voorzien. Bij terugkomst werden we weer netjes ontvangen. We zijn zeer tevreden en komen graag terug. Bij dit mooie familie bedrijf

Geen producten in je winkelmand.