0031 514 541 467+31633435324info@turfskip.com

Hindeloopen

Verbazingwekkend is dat dit kleine, authentieke plaatsje met ongeveer 900 inwoners stadsrechten heeft en een dermate grote bloei door de “Hanse” beleefde, hoewel hier vroeger geen eigen haven lag. Sinds de 17e en 18e eeuw zeilden ongeveer 100 schepen meestal vanaf “Amsterdam” naar de Oostzee om handel te drijven met diverse Oostzeelanden. Uit deze tijd stammen de bruggen met de “oorgaatjes”. Hierdoor konden de schippers van vrachtschepen zelfstandig de bruggen openen en sluiten. Een verder kenmerk zijn de “Likhuisjes”. Dat zijn kleine zomer- of achterhuisjes van de prachtige kapiteinshuizen die tijdens de zomermaanden bewoond werden door de kapiteinsvrouwen en kinderen, terwijl de heer des huizes op zee was. Markant zijn aan de ene kant de kerk uit de 16e eeuw met een scheve toren waarin zich een bakenvuur bevindt en aan de andere kant de gezellige, kleine grachten met kleine houten bruggetjes.

Bezienswaardigheden:

  • “Nieuwe Weide” 14 houtsnijdwerk uit de late Middeleeuwen
  • Heemkring museum “Hidde Nijland”, stadsgeschiedenis
  • Stadhuis, 18e eeuw, ingericht in de stijl van Ludwig de 16e.
  • “Schaatsmuseum”, het eerste Friese schaatsmuseum
  • „Sylsbrêge” met sluis (1619)

Informaties voor de schipper:

U vindt ligplaatsen in de oude haven achter de sluis. De haven is tamelijk klein en kan vanaf De Morra” alleen met schepen bereikt worden, die niet meer dan 2 meter opbouwhoogte hebben.

Miranda Kamphuis,

Vorig jaar september met onze bus 3 nachten gelogeerd. Schone sanitair en mooie plekken. Verzorgd en met liefde bij gehouden. Gastvrij en fijne ongedwongen sfeer. Ik geef liever 1 ster zodat deze parel verborgen blijft. Maar dat zou niet eerlijk zijn. Aanrader dus !

jeroen iedema,

Prachtige sloep gehuurd en leuke route gevaren. Een heerlijke dag gehad. Een piepklein topje voor de mevrouw die 's ochtends ons uitleg gaf....probeer eens een glimlach...kost niets en doet veel.

Gerrit Wensink,

Wij hebben erg genoten hier en de honden hadden het hier ook naar hun zin . Mooie uitlaatplek over de dijk daar konden ze heerlijk rennen. We komen hier graag nog eens terug.

Micha Wissink,

Keurige boot. Top service. En dankzij deze nette boot een top vakantie gehad. Dank jullie wel #turfskip. Tot volgend jaar.

Bjorn Hofstede,

We hadden onze tent verkocht! ja wat nu tuurlijk turfskip bellen en ja deze hadden de pollux liggen. Als gezin van 2 volwassenen en 2 Kids van 7 en 1,5 jaar hebben we van 1 aug tot 5 aug deze boot gehuurd. Bij aankomst werden we vriendelijk geholpen door de eigenaar die ons de boot volledig uitlegde. Daarna zijn we vertrokken wat een super ervaring. De pollux was van alle gemakken voorzien. Bij terugkomst werden we weer netjes ontvangen. We zijn zeer tevreden en komen graag terug. Bij dit mooie familie bedrijf

Geen producten in je winkelmand.