0031 514 541 467+31633435324info@turfskip.com

IJlst

IJlst heeft reeds in 1268 stadsrechten verkregen. Dit nietszeggend uitziende plaatsje behoort ook tot de “Elf Steden” en was vroeger een lid van de Hanse. Deze weelde herkent u alleen nog maar aan de door lindebomen omringde “Eegracht”, midden in het idyllische plaatsje met het “Messingklopperhuis” en het stadhuis. Bij een wandeling is een bezoek aan de houtzaagmolen “De Rat”, die oorspronkelijk tot 1829 in Zeeland werkte, zeker de moeite waard. Het is nog één van den weinige van dit soort actieve molens

Bezienswaardigheden:

  • Houtzaagmolen “De Rat” uit 1683
  • “Huis Messingklopper” trapgevel uit 1669
  • Kerk” uit 1672
  • Stadhuis uit de 14e eeuw

Informaties voor de schipper:

Komend vanaf Heeg dient u bij de brug in dit plaatsje erg voorzichtig te zijn. Er zijn nauwelijks uitwijkmogelijkheden en de brug ligt op een slecht zichtbare hoek van 90 graden.Voor een kort bezoek vindt u ligplaatsen achter de brug.

familie Osterloh,

geweldig familie bedrijf met super mooie schepen. we hebben al diverse schepen mogen huren. en allemaal even netjes en fijn om mee weg te mogen. ook de ontvangst is altijd even vriendelijk door de mensen van dit geweldige bedrijf. wij kijken elk jaar weer uit dat we mogen afvaren. hopelijk is het snel weer voorjaar dat we dit jaar met de mooie ''triton´ weg mogen. wij hebben er al weer zin in!! jullie service is top. veel lof voor dit bedrijf en wij promoten dit dan ook graag bij andere die een vaar vakantie willen boeken.

jeroen iedema,

Prachtige sloep gehuurd en leuke route gevaren. Een heerlijke dag gehad. Een piepklein topje voor de mevrouw die 's ochtends ons uitleg gaf....probeer eens een glimlach...kost niets en doet veel.

Gerrit Wensink,

Wij hebben erg genoten hier en de honden hadden het hier ook naar hun zin . Mooie uitlaatplek over de dijk daar konden ze heerlijk rennen. We komen hier graag nog eens terug.

Micha Wissink,

Keurige boot. Top service. En dankzij deze nette boot een top vakantie gehad. Dank jullie wel #turfskip. Tot volgend jaar.

Bjorn Hofstede,

We hadden onze tent verkocht! ja wat nu tuurlijk turfskip bellen en ja deze hadden de pollux liggen. Als gezin van 2 volwassenen en 2 Kids van 7 en 1,5 jaar hebben we van 1 aug tot 5 aug deze boot gehuurd. Bij aankomst werden we vriendelijk geholpen door de eigenaar die ons de boot volledig uitlegde. Daarna zijn we vertrokken wat een super ervaring. De pollux was van alle gemakken voorzien. Bij terugkomst werden we weer netjes ontvangen. We zijn zeer tevreden en komen graag terug. Bij dit mooie familie bedrijf

Geen producten in je winkelmand.