0031 514 541 467+31633435324info@turfskip.com

Joure

Joure een 12000 inwoners tellende plaats, maar heeft desondanks geen stadsrechten. Deze plaats werd oorspronkelijk bekend door “Douwe Egberts”. Zijn vader Egbert Douwe, richtte in 1753 zijn eerste kruidenierswinkel op, die in 1780 overgenomen werd door “Douwe Egberts” en een marktleider werd op het gebied van koffie-, thee- en tabakproducten. “Joure” werd ook bekend door de scheepsbouw, de klokkenmakerskunst en vanaf 1770 door de productie van horloges.Joure is nog één van de mooiste Zuid-friese plaatsen, met een rijke historie, vooral op het gebied van de handel, kunstnijverheid en scheepsbouw. Tegenwoordig is Joure ook bekend om de vele activiteiten, die er worden georganiseerd. Zo zijn er de jaarlijkse Friese ballonfeesten en een traditionele Friese boerenbruiloft. Aan beide activiteiten kan actief door de bezoekers worden deelgenomen.

Bezienswaardigheden:

 • “Jouster Touren” (1628)
 • “Herv. Kerk (1628) met open koepel en top
 • Geboortehuis van “Douwe Egberts” (1753)
 • “Groenemolen”, 18e eeuw
 • “R.K. Kerk” (1867) in basilicastijl
 • “Penniga’s” molen (1900)
 • Landhuis “Herema State” in het park met de ingang aan de linkerzijde.
 • “Museum Joure”, koffie, thee, klokkenproductie, zilver- en goudsmeedkunst
 • “Oldtimercentrum”, auto’s, motors en fietsen

Informaties voor de schipper:

De passantenhaven ligt weliswaar 400 meter weg van het stadcentrum, maar onderscheidt zich positief door de gedeeltelijk beschutte ligging, schone sanitaire voorzieningen en een goed restaurant.

Evenementen:

 • Het grootste ballonfeest van heel Europa, één na laatste weekend in juli
 • straatfeest, eind juli
 • Muziekfestijn, één na laatste weekend in augustus
 • “Solexrace”, historische motorrace, eerste weekend in september
 • kermis, één na laatste weekend in september
familie Osterloh,

geweldig familie bedrijf met super mooie schepen. we hebben al diverse schepen mogen huren. en allemaal even netjes en fijn om mee weg te mogen. ook de ontvangst is altijd even vriendelijk door de mensen van dit geweldige bedrijf. wij kijken elk jaar weer uit dat we mogen afvaren. hopelijk is het snel weer voorjaar dat we dit jaar met de mooie ''triton´ weg mogen. wij hebben er al weer zin in!! jullie service is top. veel lof voor dit bedrijf en wij promoten dit dan ook graag bij andere die een vaar vakantie willen boeken.

jeroen iedema,

Prachtige sloep gehuurd en leuke route gevaren. Een heerlijke dag gehad. Een piepklein topje voor de mevrouw die 's ochtends ons uitleg gaf....probeer eens een glimlach...kost niets en doet veel.

Gerrit Wensink,

Wij hebben erg genoten hier en de honden hadden het hier ook naar hun zin . Mooie uitlaatplek over de dijk daar konden ze heerlijk rennen. We komen hier graag nog eens terug.

Micha Wissink,

Keurige boot. Top service. En dankzij deze nette boot een top vakantie gehad. Dank jullie wel #turfskip. Tot volgend jaar.

Bjorn Hofstede,

We hadden onze tent verkocht! ja wat nu tuurlijk turfskip bellen en ja deze hadden de pollux liggen. Als gezin van 2 volwassenen en 2 Kids van 7 en 1,5 jaar hebben we van 1 aug tot 5 aug deze boot gehuurd. Bij aankomst werden we vriendelijk geholpen door de eigenaar die ons de boot volledig uitlegde. Daarna zijn we vertrokken wat een super ervaring. De pollux was van alle gemakken voorzien. Bij terugkomst werden we weer netjes ontvangen. We zijn zeer tevreden en komen graag terug. Bij dit mooie familie bedrijf

Geen producten in je winkelmand.