0031 514 541 467+31633435324info@turfskip.com

Makkum

De hoofdconjunctuur van dit kleine vissersdorpje was in de 17e eeuw. Dat is te zien aan de mooie koopmanshuizen met de imposante gevels. Het in dit dorp vervaardigde en handbeschilderde aardewerk, dat overigens niet alleen in “Delfts Blauw maar ook in de typerende bonte kleuren verkrijgbaar is, is uitermate fascinerend. In tegenstelling tot het centrum, dat zeer rustig is, heerst voor de sluis een drukte van jewelste. Achter de grote zilvergrijze hal, de toenmalige “Amelwerf” zijn in de laatste jaren veel grote havens, campings en stranden ontstaan.

Bezienswaardigheden:

  • „Tichelaars Koninglijke Aardwerk en Tegelfabriek” (1554)
  • „Fries Aardewerkmuseum de Waag”

Informaties voor de schipper:

Komend vanaf de “Groote Zijlroede” dient u vooruitkijkend te varen, omdat er voor de bruggen geen wachtsteigers zijn.Aangezien het aantal ligplaatsen zeer beperkt is wordt u aangeraden om in de jachthaven tegenover de grote werfhal af te meren.

Miranda Kamphuis,

Vorig jaar september met onze bus 3 nachten gelogeerd. Schone sanitair en mooie plekken. Verzorgd en met liefde bij gehouden. Gastvrij en fijne ongedwongen sfeer. Ik geef liever 1 ster zodat deze parel verborgen blijft. Maar dat zou niet eerlijk zijn. Aanrader dus !

jeroen iedema,

Prachtige sloep gehuurd en leuke route gevaren. Een heerlijke dag gehad. Een piepklein topje voor de mevrouw die 's ochtends ons uitleg gaf....probeer eens een glimlach...kost niets en doet veel.

Gerrit Wensink,

Wij hebben erg genoten hier en de honden hadden het hier ook naar hun zin . Mooie uitlaatplek over de dijk daar konden ze heerlijk rennen. We komen hier graag nog eens terug.

Micha Wissink,

Keurige boot. Top service. En dankzij deze nette boot een top vakantie gehad. Dank jullie wel #turfskip. Tot volgend jaar.

Bjorn Hofstede,

We hadden onze tent verkocht! ja wat nu tuurlijk turfskip bellen en ja deze hadden de pollux liggen. Als gezin van 2 volwassenen en 2 Kids van 7 en 1,5 jaar hebben we van 1 aug tot 5 aug deze boot gehuurd. Bij aankomst werden we vriendelijk geholpen door de eigenaar die ons de boot volledig uitlegde. Daarna zijn we vertrokken wat een super ervaring. De pollux was van alle gemakken voorzien. Bij terugkomst werden we weer netjes ontvangen. We zijn zeer tevreden en komen graag terug. Bij dit mooie familie bedrijf

Geen producten in je winkelmand.