0031 514 541 467+31633435324info@turfskip.com

Sloten

Deze stad, die opgericht werd in de 15e eeuw, had ooit een stadsmuur, twee watertorens, twee landtorens en vijf vestingen. Mede daardoor controleerde de helft van de burgers de handel op dit kruispunt van twee belangrijke handelswegen en kwamen in de 17e en 18e eeuw door de heffing van tol tot rijkdom, wat terug te zien is aan de mooi versierde trap- klok- en zijgevels. Helaas werd in de jaren 60 door economische redenen een van ver zichtbare melkfabriek aan het kanaal gebouwd, dat gelukkig niet te zien is bij een wandeling over de kinderkopjes langs de middengracht van dit knusse, 700 inwoners tellende, kleine plaatsje. Bovendien is “Sloten” de kleinste van de “Elf Steden” en het ideaalbeeld van een Friese plaats. De traditie wordt door de heemkundekring nog hoog in het vaandel gehouden. Hiervoor wordt iedere vrijdag bij de molen een kanon afgevuurd.

Bezienswaardigheden:

  • Kerk uit 1647
  • Korenmolen uit 1755
  • Museum „Stedhûs Sleat” in het stadhuis uit 1757 
  • „Woudsenderpoort uit 1768
  • “Lemsterpoort” uit 1821

Informaties voor de schipper:

Komend vanaf Lemmer vindt u in de plaatselijke jachthaven en aan de linkerzijde na de doorvaart onder de brug ligplaatsen. De laatste zijn erg begrensd en gedeeltelijk gereserveerd voor de beroepsvaart. Aan de westkant in het kanaal vindt u voor de haven een lange houtsteiger met ringen om af te meren. U kunt dus niet afmeren zonder iemand van boord te sturen. Vanaf deze plaats dient u nog ongeveer 20 minuten in te plannen voor de wandeling naar het centrum.

Miranda Kamphuis,

Vorig jaar september met onze bus 3 nachten gelogeerd. Schone sanitair en mooie plekken. Verzorgd en met liefde bij gehouden. Gastvrij en fijne ongedwongen sfeer. Ik geef liever 1 ster zodat deze parel verborgen blijft. Maar dat zou niet eerlijk zijn. Aanrader dus !

jeroen iedema,

Prachtige sloep gehuurd en leuke route gevaren. Een heerlijke dag gehad. Een piepklein topje voor de mevrouw die 's ochtends ons uitleg gaf....probeer eens een glimlach...kost niets en doet veel.

Gerrit Wensink,

Wij hebben erg genoten hier en de honden hadden het hier ook naar hun zin . Mooie uitlaatplek over de dijk daar konden ze heerlijk rennen. We komen hier graag nog eens terug.

Micha Wissink,

Keurige boot. Top service. En dankzij deze nette boot een top vakantie gehad. Dank jullie wel #turfskip. Tot volgend jaar.

Bjorn Hofstede,

We hadden onze tent verkocht! ja wat nu tuurlijk turfskip bellen en ja deze hadden de pollux liggen. Als gezin van 2 volwassenen en 2 Kids van 7 en 1,5 jaar hebben we van 1 aug tot 5 aug deze boot gehuurd. Bij aankomst werden we vriendelijk geholpen door de eigenaar die ons de boot volledig uitlegde. Daarna zijn we vertrokken wat een super ervaring. De pollux was van alle gemakken voorzien. Bij terugkomst werden we weer netjes ontvangen. We zijn zeer tevreden en komen graag terug. Bij dit mooie familie bedrijf

Geen producten in je winkelmand.