0031 514 541 467+31633435324info@turfskip.com

Sneek

Sneek is met zijn ongeveer 33500 inwoners één van de bekendste stad der “Elf Steden”. Volgens de geschiedenis verkreeg deze stad in 1294 stadsrechten. Het symbool van Sneek, de in 1631 gebouwde watertoren, is een overblijfsel van de vesting, die aan het einde van de 15e eeuw werd vernieuwd. In deze tijd was “Sneek” het belangrijkste handelscentrum aan de toenmalige “Middelzee”. Door de vele moderniseringen in de laatste decennia heeft de stad helaas veel flair verloren, zodat tegenwoordig helaas alleen nog maar de omgeving rondom het marktplein de moeite waard is. Verder is dit een echte winkelstad, vergelijkbaar met één van de vele honderden winkelsteden in Duitsland. Om een indruk over de indrukwekkende vesting van deze stad te krijgen, is een bezoek aan het Friese scheepvaartmuseum een echte aanrader. Hier vindt u niet alleen stukken van historische scheepsbouw maar ook bijna originele woonruimtes en een maquette uit de roemvolle tijden.

Bezienswaardigheden:

 • “Martini-Kerk” uit 1498
 • Stadhuis in rococo stijl uit de 15e eeuw
 • Marktplein uit de 15e eeuw
 • “Waterpoort” uit 1613
 • “Marinus Kerk” uit 1871
 • Watertoren uit 1909
 • Scheepvaartmuseum
 • het Ned. Modelspoorwegmuseum
 • “Wilhelminapark”
 • Sneker Oudheidskamer

Informaties voor de schipper:

De doorvaart door “Sneek” is vooral in de zomermaanden een flinke uitdaging voor iedere schipper, omdat u meerdere bruggen moet passeren en de vaargeul weinig uitwijkmogelijkheden biedt.

De mooiste ligplaatsen vindt u in de kolk onderaan de watertoren. Omdat het aantal ligplaatsen begrensd is, is het raadzaam om tijdens het hoogseizoen al in de vroege namiddag een plekje te bemachtigen om daarna in alle rust een wandeling naar het marktplein te maken.

Evenementen:

 • Kermis in het, 3e weekend in mei
 • “Sneek-Week”, 1e week van augustus met aansluitend “Skûtsjesilen”
 • “Swinging Sneek” tijdens het laatste weekend in augustus
 • Markt, iedere zaterdagmorgen
 • Het meest bekend van de stad Sneek is wel De Waterpoort uit de 17e eeuw. Sneek is ook een moderne stad, gebouwd op rijke historie. Bezienswaardigheden zijn o.a. ook het Fries Scheepvaartmuseum, de Sneeker oudheidskamer, het Nederlands Modeltreinen Museum, en het landhuis Epemastate in Ysbrechtum. De alom bekende Sneekweek, compleet met vlootschouw en wedstrijden trekt ieder jaar een groot aantal bezoekers.
Miranda Kamphuis,

Vorig jaar september met onze bus 3 nachten gelogeerd. Schone sanitair en mooie plekken. Verzorgd en met liefde bij gehouden. Gastvrij en fijne ongedwongen sfeer. Ik geef liever 1 ster zodat deze parel verborgen blijft. Maar dat zou niet eerlijk zijn. Aanrader dus !

jeroen iedema,

Prachtige sloep gehuurd en leuke route gevaren. Een heerlijke dag gehad. Een piepklein topje voor de mevrouw die 's ochtends ons uitleg gaf....probeer eens een glimlach...kost niets en doet veel.

Gerrit Wensink,

Wij hebben erg genoten hier en de honden hadden het hier ook naar hun zin . Mooie uitlaatplek over de dijk daar konden ze heerlijk rennen. We komen hier graag nog eens terug.

Micha Wissink,

Keurige boot. Top service. En dankzij deze nette boot een top vakantie gehad. Dank jullie wel #turfskip. Tot volgend jaar.

Bjorn Hofstede,

We hadden onze tent verkocht! ja wat nu tuurlijk turfskip bellen en ja deze hadden de pollux liggen. Als gezin van 2 volwassenen en 2 Kids van 7 en 1,5 jaar hebben we van 1 aug tot 5 aug deze boot gehuurd. Bij aankomst werden we vriendelijk geholpen door de eigenaar die ons de boot volledig uitlegde. Daarna zijn we vertrokken wat een super ervaring. De pollux was van alle gemakken voorzien. Bij terugkomst werden we weer netjes ontvangen. We zijn zeer tevreden en komen graag terug. Bij dit mooie familie bedrijf

Geen producten in je winkelmand.