0031 514 541 467+31633435324info@turfskip.com

Stavoren

Gesticht in de 5e eeuw v. Christus en is samen met Dokkum de oudste Friese stad. Waarschijnlijk werd deze kolonie al in 313 voor Christus opgericht, maar wordt de eerste keer pas in 991 in verband met de overval door de Vikingen vermeld. Zodoende was deze plaats toen al een gewild doelwit voor plunderingen. Van steden zoals “Enkhuizen”, “Hoorn” en zelfs “Amsterdam” was er toen nog geen sprake. In 1060 verkreeg Stavoren stadsrechten en werd later lid van de “Hanse”. In 1345 mislukte “Willem IV” de poging tot verovering van de toenmalige Friese metropool, wat tegenwoordig nog te zien is aan het monument aan de dijk ten zuiden van de stad. Het stadssymbool is het beeld van de “Vrouwe van Stavoren”, te vinden in de ouden buitenhaven in de buurt van de kleine sluis.

Tegenwoordig is de stad één brok gezelligheid en kent een fantastische ligging ten opzichte van de Friese Meren en het IJsselmeer. In de zomermaanden is er een lijndienst vanuit Stavoren naar Enkhuizen. Een mooie boottocht, vooral gecombineerd met een bezoek aan het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen.

Bezienswaardigheden:

  • Oude buitenhaven met zijn peil en leugenbankje aan het eind van de golfbreker
  • “Vrouwe van Stavoren”
  • Gemaal uit de jaren 60 met een pompvermogen van 6000 m3/min

Informaties voor de schipper:

Komend vanaf het binnenland vindt u de mooiste ligplaatsen voor de sluis, de “Warnservaart” en rechts afslaat. Aan beide oevers voor de “Koebrug” kunt u afmeren en ligt ook goed beschut bij harde wind.

familie Osterloh,

geweldig familie bedrijf met super mooie schepen. we hebben al diverse schepen mogen huren. en allemaal even netjes en fijn om mee weg te mogen. ook de ontvangst is altijd even vriendelijk door de mensen van dit geweldige bedrijf. wij kijken elk jaar weer uit dat we mogen afvaren. hopelijk is het snel weer voorjaar dat we dit jaar met de mooie ''triton´ weg mogen. wij hebben er al weer zin in!! jullie service is top. veel lof voor dit bedrijf en wij promoten dit dan ook graag bij andere die een vaar vakantie willen boeken.

jeroen iedema,

Prachtige sloep gehuurd en leuke route gevaren. Een heerlijke dag gehad. Een piepklein topje voor de mevrouw die 's ochtends ons uitleg gaf....probeer eens een glimlach...kost niets en doet veel.

Gerrit Wensink,

Wij hebben erg genoten hier en de honden hadden het hier ook naar hun zin . Mooie uitlaatplek over de dijk daar konden ze heerlijk rennen. We komen hier graag nog eens terug.

Micha Wissink,

Keurige boot. Top service. En dankzij deze nette boot een top vakantie gehad. Dank jullie wel #turfskip. Tot volgend jaar.

Bjorn Hofstede,

We hadden onze tent verkocht! ja wat nu tuurlijk turfskip bellen en ja deze hadden de pollux liggen. Als gezin van 2 volwassenen en 2 Kids van 7 en 1,5 jaar hebben we van 1 aug tot 5 aug deze boot gehuurd. Bij aankomst werden we vriendelijk geholpen door de eigenaar die ons de boot volledig uitlegde. Daarna zijn we vertrokken wat een super ervaring. De pollux was van alle gemakken voorzien. Bij terugkomst werden we weer netjes ontvangen. We zijn zeer tevreden en komen graag terug. Bij dit mooie familie bedrijf

Geen producten in je winkelmand.