0031 514 541 467+31633435324info@turfskip.com

Vollenhove

Vollenhove al vermeld sinds 944 onder de naam “Fulnaho” en werd in 1170 door de stormvloed afgescheiden van de “Zuiderzee”. In 1165 liet de bisschop van Utrecht het kasteel “Het Oude Huis” op het huidige eiland in de oude haven bouwen. In 1453 verkreeg “Vollenhove” stadsrechten door bisschop “Jan van Arkel”. In deze tijd werd ook de tweebeukige kerk “Sint-Nicolaas”, die meer op een kathedraal leek dan op een provinciale kerk, gebouwd. De ruïnes van “Het Oudehuis”, waar in 1823 de oude haven werd aangelegd, werden in 1854 afgebroken. Het feit dat de clerus deze plaats als vakantieverblijf voor de zomermaanden verkoos, bracht de adel ertoe zich hier ook te vestigen. Zodoende had met hier in de Middeleeuwen 17 riddergoederen, waarvan tegenwoordig nog 5 te bekijken zijn. Hierbij ging het niet om kastelen en burchten maar meestal om herenhuizen. Twee van zulke landgoederen werden voltooid met indrukwekkende parken. Deze stad werd wereldberoemd voor alle zeilers omdat de “Endeavour, een betoverend mooi zeiljacht, voor vele miljoenen werd gerestaureerd in de werf van de “Royal Huisman Shipyard”.

Bezienswaardigheden:

 • “Lieve-Vrouwe-Kerk” of “Maria-Kerk” uit 1423
 • “Sint-Nicolaas-Kerk” of “Boven-Kerk”, een tweebeukige kerk uit de 15e eeuw met een orgel uit 1686
 • Stadhuis 
 • Imposante trapgevel met een eenhoorn uit 1627
 • Riddergoederen: „Oldruitenborgh (1440) met park
 • „Marxveldt” (1500) met park in Renaissance stijl
 • “Lindenhorst” (1600)
 • “Plattenburg” (1700)
 • “Nieuw-Hagendorp” (1900)

Informaties voor de schipper:

Helaas kunt u niet meer afmeren in de oude haven. Er ligt een nieuwe haven voor de oude haven.

Evenementen:

 • Havendagen, 1e zaterdag in mei
 • “Taptoe” in het park “Oldruitenborgh”, 3e zaterdag in juni
 • “Vrijmarkt”, 1e zaterdag in juli
 • Bloemencorso, laatste zaterdag in augustus
Miranda Kamphuis,

Vorig jaar september met onze bus 3 nachten gelogeerd. Schone sanitair en mooie plekken. Verzorgd en met liefde bij gehouden. Gastvrij en fijne ongedwongen sfeer. Ik geef liever 1 ster zodat deze parel verborgen blijft. Maar dat zou niet eerlijk zijn. Aanrader dus !

jeroen iedema,

Prachtige sloep gehuurd en leuke route gevaren. Een heerlijke dag gehad. Een piepklein topje voor de mevrouw die 's ochtends ons uitleg gaf....probeer eens een glimlach...kost niets en doet veel.

Gerrit Wensink,

Wij hebben erg genoten hier en de honden hadden het hier ook naar hun zin . Mooie uitlaatplek over de dijk daar konden ze heerlijk rennen. We komen hier graag nog eens terug.

Micha Wissink,

Keurige boot. Top service. En dankzij deze nette boot een top vakantie gehad. Dank jullie wel #turfskip. Tot volgend jaar.

Bjorn Hofstede,

We hadden onze tent verkocht! ja wat nu tuurlijk turfskip bellen en ja deze hadden de pollux liggen. Als gezin van 2 volwassenen en 2 Kids van 7 en 1,5 jaar hebben we van 1 aug tot 5 aug deze boot gehuurd. Bij aankomst werden we vriendelijk geholpen door de eigenaar die ons de boot volledig uitlegde. Daarna zijn we vertrokken wat een super ervaring. De pollux was van alle gemakken voorzien. Bij terugkomst werden we weer netjes ontvangen. We zijn zeer tevreden en komen graag terug. Bij dit mooie familie bedrijf

Geen producten in je winkelmand.