0031 514 541 467+31633435324info@turfskip.com

Woudsend

Woudsend een aantrekkelijke watersportplaats met een beschermd dorpsgezicht, werd de eerste keer in 1337 in een oorkonde vermeld. Onmiskenbaar zijn de beide molens “’t Lam” en “De Jager” in de onder monumentenzorg staande dorpskern. Een verder hoogtepunt vindt men na de brugdoorvaart, het toenmalige mennonietenkerkje “’t Ponkje” Dit werd 50 jaar geleden omgebouwd tot een restaurant.

Bezienswaardigheden:

  • “’t Lam”, de oudste Friese korenmolen uit 1625
  • “De Jager” houtzaagmolen uit 1719
  • „RK-Kerk” (1792)

Informaties voor de schipper:

Komend vanaf “Sloten” vindt u de mooiste ligplaatsen voor een kort bezoek. voor de brug Deze plaatsen zijn vaak bezet door jollen. Tevens is het raadzaam om flink tijd in te plannen omdat het verkeer voor de brug vaak tot stilstand komt.

Evenementen:

  • „Skûtsjesilen”, begin augustus
  • Shantyfestival

familie Osterloh,

geweldig familie bedrijf met super mooie schepen. we hebben al diverse schepen mogen huren. en allemaal even netjes en fijn om mee weg te mogen. ook de ontvangst is altijd even vriendelijk door de mensen van dit geweldige bedrijf. wij kijken elk jaar weer uit dat we mogen afvaren. hopelijk is het snel weer voorjaar dat we dit jaar met de mooie ''triton´ weg mogen. wij hebben er al weer zin in!! jullie service is top. veel lof voor dit bedrijf en wij promoten dit dan ook graag bij andere die een vaar vakantie willen boeken.

jeroen iedema,

Prachtige sloep gehuurd en leuke route gevaren. Een heerlijke dag gehad. Een piepklein topje voor de mevrouw die 's ochtends ons uitleg gaf....probeer eens een glimlach...kost niets en doet veel.

Gerrit Wensink,

Wij hebben erg genoten hier en de honden hadden het hier ook naar hun zin . Mooie uitlaatplek over de dijk daar konden ze heerlijk rennen. We komen hier graag nog eens terug.

Micha Wissink,

Keurige boot. Top service. En dankzij deze nette boot een top vakantie gehad. Dank jullie wel #turfskip. Tot volgend jaar.

Bjorn Hofstede,

We hadden onze tent verkocht! ja wat nu tuurlijk turfskip bellen en ja deze hadden de pollux liggen. Als gezin van 2 volwassenen en 2 Kids van 7 en 1,5 jaar hebben we van 1 aug tot 5 aug deze boot gehuurd. Bij aankomst werden we vriendelijk geholpen door de eigenaar die ons de boot volledig uitlegde. Daarna zijn we vertrokken wat een super ervaring. De pollux was van alle gemakken voorzien. Bij terugkomst werden we weer netjes ontvangen. We zijn zeer tevreden en komen graag terug. Bij dit mooie familie bedrijf

Geen producten in je winkelmand.